Majonäs

Obs: läs bara om ni är intresserade av majonäs. Haha, det blev lite väl mycket!

Idag har jag gjort egen majonäs. Det smakade inte riktigt som köpt majonäs, jag blev inte helt nöjd med smaken. Den är absolut godkänd, men tror det går att få till en godare. I och för sig är jag rätt kräsen, har testat många olika sorters köpe-majonäser under det senaste året och inte många håller måttet i smak. Kan ju hända att mina favoriter är de som smakar längst ifrån ”äkta” majonäs, skulle inte förvåna mig! Fast nästa gång ska jag testa ett annat majonäsrecept, finns en del att välja mellan!

Anledningen till att jag vill göra min egen är att precis alla majonäser som finns att köpa innehåller massa onödiga tillsatser,  både socker och e-ämnen t.ex. Den bästa i affären, som också är god, är Kavlis ekologiska, den i burk, deras i tub är egentligen snäppet godare, men innehåller fler dåliga saker. Så köp den om ni ska köpa! 🙂 Men egentligen är majonäs en kylvara, så därför är ingen av de som förvaras i rumstemperatur i affären så jättebra. Om man nu ser på innehållet. Annars är Kavlis färska majonäs (i kyldisken) helt utan tillsatser, men den har jag inte sett i så många affärer. Men även den innehåller socker, så oooonödigt!

Aja, jag funderar på att smaksätta min majonäs, kan tänka mig att den blir väldigt god som aioli, så jag kanske pressar i en vitlöksklyfta i det som blev kvar.

Här hittade jag receptet: http://56kilo.alltforforaldrar.se/majonnas-pa-minuten/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s